Malibaudin satulat

Yleinen välinekeskustelu tänne. Myös kuolaimet ja kengät.

Malibaudin satulat

ViestiKirjoittaja Anna-Maria » To Helmi 11, 2010 4:56 am

Kävimme ystäväni kanssa noin 15 vuotta sitten Etelä-Ranskassa jo edesmenneen hevoskouluttajan Sadko Solinskin kurssilla. Samaisen kurssin aikana ostin viereisestä kylästä matkaratsastussatulan, joka oli todella hyvä ja sopi lähes hevoselle kuin hevoselle (no, ainakin samaa kokoluokkaa oleville hevosille). Kirjassa "Empowered Horses" näyttää olevan juuri samantapainen satula käytössä. Jouduin luopumaan myöhemmin niin hevosista kuin myös tuosta satulasta, mutta sattumalta löysin valmistajan nimen netistä äsken, Malibaud.

Yritys valmistaa kolmea eri mallia: vaellus/matkaratsastukseen (todella hyvät lisävarusteet!), klassiseen ratsastukseen ja jotain siltä väliltä. Kauniita, huolella tehtyjä, pelkistettyjä satuloita. Tekevät käsityönä pienessä pajassa (ainakin silloin 15 v sitten...)

Saksankielisillä sivuilla esitellään myös kapsoneita, joissa on kolme rengasta. Sivuilla kerrotaan sitä käytettävän myös kuolaimetomaan ratsastukseen. Onko kellään kokemuksia? Kuvista näkyy, että kapsoni on hyvin yksinkertainen ja kevyt. (engl sivuilla tuotetta ei näkynyt).

Tässä osoite, jos kiinnostaa.http://www.malibaud.com
Anna-Maria
 
Viestit: 71
Liittynyt: To Marras 12, 2009 9:27 pm

Re: Malibaudin satulat

ViestiKirjoittaja Peikko » To Helmi 11, 2010 1:12 pm

Miten olisi kimppatilaus, jahka vaurastutaan?
Aikanaan tulee ajankohtaiseksi hankkia nuorimmaisellekin satula. Nämä olisivat varteenotettavia. Onko mitään käsitystä hinnoista?
Voiko noita muokata /topata , jos ilmenee tarvetta?

Ratsastuskapsoneihin olen törmännyt muuallakin. Kiinnostavia kapistuksia. Onko kellään käyttökokemuksia? Poikkeaako esim LG:stä oleellisesti?
Useimpiin ratsastuskapsoneihin kuitenkin kiinnitetään myös kuolaimet... ja kuolaimeton versio vastannee sidepulleja?

http://www.amazonas-shop.dk/shop/kapsuner-9c1.html
(myy myös Malibaudin kapsoneita)
Listen! Or your tonque will make you deaf. -cherokee saying
Peikko
 
Viestit: 121
Liittynyt: Ti Marras 10, 2009 7:49 pm
Paikkakunta: Punkalaidun

Re: Malibaudin satulat

ViestiKirjoittaja Anna-Maria » To Helmi 11, 2010 1:51 pm

Se perussatula, joka minulla oli, oli rakennettu aivan samalla periaatteella kun Suomen armeijan upseerisatulat, eli runko on hyvin esillä ja se on sitten siinä. sitä ei siis topata lainkaan. Tietenkin patjalla tai huovalla voi tehdä pientä hienosäätöä. Noista kahdesta muusta mallista ei ole tietoa, mutta epäilen niidenkin rakenteen olevan sellaisen, ettei niissä ole toppauksia sinänsä.

Kimppatilaus voisikin olla kerrassaan käytännöllinen ja edullinen juttu! Pidetäänpä asiaa tarvittaessa vireillä täällä palstalla!

Malibaudin kapsoni näyttää sellaiselta, että se olisi hyvin kevyt ja vähillä hihnoilla hevosen päässä. Tiedä sitten, millaisen tarkkuuden sillä voi saavuttaa ja millainen vaikutus sillä hevoseen todellisuudessa on. Ohjathan kiinnittyvät hyvin pienelle alueelle hevosen nenäluun päällä kulkevaan remmiin.
Anna-Maria
 
Viestit: 71
Liittynyt: To Marras 12, 2009 9:27 pm

Re: Malibaudin satulat

ViestiKirjoittaja Tunante » To Helmi 11, 2010 11:22 pm

Mikä tekee tästä Malibaudin satulasta hevosystävällisen?
Tunante
 
Viestit: 148
Liittynyt: La Marras 28, 2009 2:41 am
Paikkakunta: Satakunta

Re: Malibaudin satulat

ViestiKirjoittaja Anna-Maria » Pe Helmi 12, 2010 12:23 am

Itse en ymmärrä satuloista tuon taivaallista, mikä on hevosystävällinen ja mikä ei. Malibaudin vaellussatulan salaisuus (täysin amatöörin silmin katsottuna) lienee sen sallima suuri tila selkärangalle ja säälle. Se ei myöskään ole kovin pitkä, jolloin se sopii hyvin arabi/quartertyyppisille hevosille, joille on muuten vaikea löytää satulaa (lyhyt selkä). Ko satula oli silloin arabiruunallani. Se sallii hyvän lapojen liikkumisen. Sen suunnittelussa on hyödynnetty vanhoja portugalilaisia ja espanjalaisia satulamalleja.

Jos joku satuloista ymmärtävä voisi käväistä Malibaudin sivuilla ja kertoa satulan rungon tyypistä enemmän, näyttääkö se periaatteessakaan hevosystävälliseltä, niin voisi olla tälle keskustelulle avartavaa. Itselläni ei tieto eikä taito riitä.
Anna-Maria
 
Viestit: 71
Liittynyt: To Marras 12, 2009 9:27 pm

Re: Malibaudin satulat

ViestiKirjoittaja Dreamer » Ke Kesä 09, 2010 9:16 pm

Täällä myös yksi kimppatilaukseen liittyjä =) Muistuttaa jollain lailla länkkäriä? Harmi kun ei ole satuloista suomeksi tekstiä, on niin vaivalloista tuo enkusta kääntäminen...
Dreamer
 
Viestit: 8
Liittynyt: Ke Kesä 02, 2010 3:34 pm
Paikkakunta: Joensuu

Re: Malibaudin satulat

ViestiKirjoittaja Konna » La Loka 06, 2012 12:59 pm

Tämä on todella vanha ketju, mutta toisessa viestissä nuo kapsonit.. Saisikoha tuollaisia jostakin suomesta/lähempää?
Yhteen törmäsin jossakin verkkokaupassa, mutta ei vaikuttanut noin kevyeltä..
Mitenhän tuollainen toimisi ratsastuksessa kuolaimettomana?
Toivoisin löytäväni tuollaiset nätit kevyet päävehkeet, jossa on nuo kiinnitysrinkulat, mutta jotka toimisivat myös ratsastukseen (kuolaimettomina) ja niin että avutkin olisivat suhteellisen tarkat hevoselle saakka..
Avatar
Konna
 
Viestit: 55
Liittynyt: Ti Elo 07, 2012 7:54 am

Re: Malibaudin satulat

ViestiKirjoittaja Tucca » La Loka 06, 2012 4:10 pm

^ En ole jotenkin tykännyt koulutuskapsonista kuolaimettomana, vaikka toki se sellaisenakin menisi. Kouluttamisessa se on kyllä huisin hyvä. Henk. koht. tykkään enemmän LG Bridlen tyylisistä kuolaimettomista, joissa ohjan saa suoraan sivulle kiinni eikä ohja tule ylemmäs tai nenän päälle.
"The technique we use with our horses isn't near as important as the kind of heart we put behind it."

- M. Rashid


Hevosellani on blogi. Jos haluat lukijaksi, laita yksityisviestiä.
Avatar
Tucca
 
Viestit: 90
Liittynyt: Pe Huhti 13, 2012 1:43 pm


Paluu Välineet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa